• Is WordPress gratis?

  Het korte antwoord is, ja, WordPress is gratis.

  De software WordPress uitgebracht onder de GNU General Public License (of GPL), wat betekent dat iedereen het kan downloaden, bewerken, aanpassen, gebruiken en zelfs verkopen zolang het wordt uitgebracht onder de GPL.

  Ondanks dat de software zelf gratis is, betekend dit niet dat je gratis een website kunt maken. Bij een website komt namelijk ook de hosting en het registreren van een domeinnaam bij kijken.

 • Is WordPress veilig?

  WordPress is veruit het meest gebruikte CMS ter wereld. En omdat het zo veel gebruikt wordt, ligt het natuurlijk veel onder vuur. Meer dan andere CMS. Daardoor komt vaak naar boven of WordPress nu eigenlijk wel zo veilig is?

  Zolang je de laatste versie van WordPress gebruikt zit je eigenlijk altijd wel goed met de core van WordPress. Maar de veiligheid van WordPress ligt maar deels in de software zelf. Andere factoren van veiligheid zijn namelijk je hosting, een SSL-Certificaat en de wachtwoorden die gebruikers hebben. Zolang al deze factoren goed verzorgd zijn, hoef je je eigenlijk nergens zorgen om te maken.

  Hulp nodig bij het beveiligen van je website? Neem contact op!

Andere categorieën