|

Waarom Google Mijn Bedrijf belangrijk is voor je bedrijf

Waarom Google Mijn Bedrijf belangrijk is voor je bedrijf

Wanneer je aan de slag gaat met de vindbaarheid van je website zul je snel richting zoekmachine optimalisatie (SEO) of zoekmachine advertenties (SEA) gaan. En hoewel deze methodes natuurlijk helpen om je bedrijf beter vindbaar te maken is er nog een andere optie. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, namelijk Google Mijn Bedrijf. Ons advies is om wel gebruik van te maken.

In dit artikel leggen we je uit waarom Google Mijn Bedrijf zo belangrijk is voor jouw bedrijf.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf (GMB) biedt je de mogelijkheid een eigen unieke bedrijfspagina te maken binnen Google, hiermee wordt jouw bedrijf opgenomen in het volledige Google-netwerk. Het voordeel is dat jij dus volledige controle hebt over hoe mensen jouw bedrijf op Google zien staan. Je adres, telefoonnummer, openingstijden, bedrijfsnaam en nog veel meer volledig in eigen hand. Het enige wat je nodig hebt om van start te kunnen gaan is een Google-account.

Om er voor te zorgen dat niet iedereen ‘zomaar’ een GMB pagina kan aanmaken loop je eerst door een verificatie proces heen. Hierbij wilt Google namelijk wel weten of het bedrijf daadwerkelijk bestaat én dat jij bevoegd bent zo’n bedrijfsprofiel aan te maken. Dit doen ze door een brief (ja, lekker ouderwets) te sturen naar het adres wat je hebt opgegeven in het bedrijfsprofiel met een code. Deze code moet je vervolgens invoeren om zo je GMB te activeren.

Waarvoor gebruik je Google Mijn Bedrijf?

Je kunt GMB eigenlijk zien als een soort digitaal visitekaartje voor je bedrijf. Wanneer iemand naar bepaalde zoektermen die relevant zijn aan jouw website zal Google deze, afhankelijk van locatie en bekendheid van je bedrijf, tonen in de zoekresultaten. Daarnaast wordt jouw bedrijfsprofiel aan de rechterkant van het scherm direct getoond.

Control F5 Google Mijn Bedrijf vermelding

Voordelen voor mobiel

Google Mijn Bedrijf biedt zeker voor mobiel nog wat extra voordelen. Wanneer er naar je bedrijf in zowel Google als Google Maps wordt gezocht, kan men direct een routebeschrijving naar je adres krijgen of direct telefonisch contact opnemen. De drempel om contact met je op te nemen is daardoor enorm laag.

Een stuk ‘bewijslast’ of betrouwbaarheid

Doordat je een bedrijfsprofiel op GMB hebt gemaakt, biedt dit gelijk de mogelijkheid voor je klanten om een recensie achter te laten bij jouw bedrijf. Positieve recensies helpen niet alleen bij een betrouwbare uitstraling, maar heeft dit tegenwoordig ook nog eens invloed op je positie in de Google Zoekresultaten!

Wat kost het?

Nu is de belangrijkste vraag, wat kost het? Het gebruik van Google Mijn Bedrijf is volledig gratis! Mits je natuurlijk een Google-account hebt.

Zo kan iedereen dus direct aan de slag gaan om een GMB bedrijfsprofiel aan te maken.

Ons advies: maak even een pagina aan

Je website beter gevonden laten worden heeft verschillende aspecten waaronder SEO en SEA. Maar Google Mijn Bedrijf is hier dus ook een onderdeel van. Naast dat je bedrijf in Google aan de rechterkant getoond wordt, kan het ook nog eens je positie van je website binnen Google versterken.

Maak nu direct je Google Mijn Bedrijfspagina aan
Ga aan de slagarrow_forward