Ben jij op zoek naar dé website checklist voor 2022? Dan ben je op het juiste adres. Hier vind je een checklist om jouw website na te lopen en te controleren of deze wel 2022 ready is.
In de checklist hebben we het over Content, Communicatie, Prestaties, Compatibiliteit, Toegankelijkheid, Domeinnaam & hosting en Analytics.
Klaar om met 12 pagina’s vol met waardevolle tips jouw website een boost te geven?
Download checklistWaar bestaat de checklist uit?
De checklist is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken om de verschillende onderdelen van een website aan te pakken. In de checklist hebben we het over de volgende onderdelen:
- Content
- Communicatie
- Prestaties
- Compatibiliteit
- Toegankelijkheid
- Domeinnaam en hosting
- Analytics
- Server
Content
Content van je website is een van, of misschien zelf wel dé belangrijkste onderdelen van je website. Naast dat het help om vertrouwen bij je bezoeker te winnen help het ook bij de marketing van je website. De content van je website is de basis waarvanaf je je bedrijf promoot, dus het is super belangrijk hier de juiste aandacht aan te geven!
Communicatie
De communicatie tussen jou en je bezoeker is de sleutel tot een nieuwe klant. Wanneer je niet op de juiste manier met je bezoeker communiceert, zal hij dus ook geen reden zien om met jou in zee te gaan. Zonde!
Prestaties
Hoe presteert jouw website? Klopt alles technisch gezien en laad je website wel snel genoeg zodat mensen niet direct afhaken?
Het zijn belangrijke punten voor je bezoeker en daarmee dus ook voor zoekmachines. Vanaf rond mei 2021 rolt Google een nieuwe update uit voor hun zoek algoritme, de Core Web Vitals. Hiermee gaan ze je website namelijk scoren op de prestaties hoe een gebruiker jouw website ervaart. Scoor je hier matig tot slecht op, dan kan dit een impact hebben op je positie in Google.
Compatibiliteit
Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk mensen tegelijk kunnen aanspreken, maar niet iedereen gebruikt precies dezelfde apparaten als jij. Dus het is belangrijk om er voor te zorgen dat ook de mensen die niet hetzelfde als jij gebruiken, jouw website nog steeds goed kunnen gebruiken. Het zou namelijk zonde zijn als je hierdoor nieuwe potentiële klanten mis loopt!
Toegankelijkheid
Een onderwerp dat steeds en steeds relevanter wordt. Zo zijn overheidswebsites al verplicht om te voldoen aan bepaalde digitale toegankelijkheidseisen. Maar ook steeds meer non-overheidswebsites worden toegankelijk om zo meer en meer bezoeker toegang tot websites te geven.
Domeinnaam & hosting
De domeinnaam en de hosting van je website zijn de basis van een goede website. Staat dit niet goede ingericht, dan kan je dit op termijn problemen opleveren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat hierdoor je website onverwacht ineens offline raakt of dat je de verkeerde hosting gebruik en je website daardoor enorm traag wordt. Goed om je dus voor te bereiden op deze scenario.
Analytics
Wie is je bezoeker? Waar komen ze vandaan? Waarom hebben ze (geen) contact met je opgenomen? Allemaal vragen die je kunt beantwoorden door het bijhouden van je bezoekers Analytics. Zo kun je knelpunten binnen je website vinden en die oplossen. En kun je je marketing aanpassen zodat dit je ideale bezoeker beter aanspreekt.
Klaar om jouw website een boost te geven?
Wil je nu direct aan de slag om meer nieuwe klanten uit je website te halen door het verbeteren van de bezoekerservaring?